Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Δελτίου Τύπου

Αγαπητοί-ες Συνδημότες και Συνδημότισσες,
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Λαγκαδά καταγγέλει την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας σχετικά με το ΟΧΙ του λαού μας την 28η Οχτώβρη του 1940, που επιχειρήθηκε σε αρκετά σχολεία του Δήμου μας, αλλά και στην επίσημη εκδήλωση του Δήμου.


Με την ανοχή και τη συνενοχή των Διευθυντών, σε μία σειρά σχολείων στις ομιλίες των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και στο περιεχόμενο γενικά των εκδηλώσεων, εγκωμιάζονταν ο ρόλος του φασίστα δικτάτορα Μεταξά, που δήθεν «πρόταξε το ΟΧΙ», που «έσωσε την τιμή της Ελλάδας» κλπ.
Η αλήθεια όμως είναι μία: το ΟΧΙ το επέβαλε ο λαός μας, την αντίσταση στους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς ναζί έκαναν τα στρατευμένα παιδιά του λαού, παρά τις προσδοκίες του φασιστικού καθεστώτος, ενώ στην Κατοχή την αντίσταση την έκανε ο ΕΛΑΣ με το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ, με πρωτοπόρο το ρόλο του ΚΚΕ.
Η αλήθεια είναι ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας, είχε πρότυπά του τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι και το καθεστώς τους, όχι μόνο αρνήθηκε την προσφορά των εξόριστων κομμουνιστών να πάνε στο Μέτωπο, αλλά και τους παρέδωσε σιδηροδέσμιους στους κατακτητές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλέι τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους της περιοχής, να καταδικάσουν τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, να αντιταχθούν στη διαστρέβλωση, να μην επιτρέψουν να βρει έδαφος η φιλοφασιστική προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.